top of page
  • Forfatters billedeAllberte Sofia Dalgaard

Om at være særligt sensitiv - et meget åbent og sårbart skriv

Opdateret: 29. maj 2023

Omkring hver femte af os er særligt sensitiv. Vi har et nervesystem, der sanser og registrerer flere nuancer af livet. Vi bliver hurtigere overstimuleret af andre og af det vi sanser. De indtryk, vi registrerer bearbejder, vi på et dybere plan og derfor har de fleste sensitive mennesker brug for megen alenetid til at fordøje dagens indtryk.


Det er en kæmpe udfordring i det samfund, vi er en del af i dag. Vi bliver konstant stimuleret på alle parametre fra vi bliver født til vi dør, medmindre vi tager nogle meget bevidste beslutninger om at leve anderledes. Det kan have nogle vældige konsekvenser for vores tilknytning til det omkringliggende samfund og vores relationer.


Nogle vælger at gå off-grid - altså som at flytte ud i den svenske ødemark uden wifi og indlagt fjernvarme og rindende vand.


Der er dog andre måder end den ekstreme version, som også kræver bevidste valg og også har konsekvenser.


Alt efter dit niveau af sensitivitet kan det være større eller mindre valg, der skal tages. For nogle er det nok med en daglig meditationspraksis, at prioritere 1 times alenetid hver dag eller sørge for en balanceret og næringsrig kost.


For andre skal der mere til. Du kan teste din sensitivitetsscore med Ilse Sands test via dette link.

For mit vedkommende tager jeg dagligt nogle meget bevidste valg, som har store konsekvenser for særligt mit sociale liv. Konsekvenserne må jeg leve med, da min sensitivitet er så høj, at jeg ikke kan gøre andet.


Ind imellem falder jeg, som alle andre i gryden med gamle mønstre af dårlig samvittighed, burde og skulle står klar med deres "fremragende" argumenter og den gamle sang spiller "nej, nu er du også for sart"- "Nu må du lige tage dig sammen". Ja, du kender den måske.


Når det sker, så bliver jeg syg. Yes, det kan køre i en tid - og jeg kan undertrykke kroppens signaler, men på et tidspunkt, så bliver jeg så uarbejdsdygtig, at det er en umulighed for mig at forlade mit hjem. Det er though love - men jeg hat lært at det er det kærligste, der kan ske, for lige der stopper jeg op og begynder at lytte til min krop og passe på mig selv.


Jeg er i dag meget bevidst om, at mine sensitive sider er en gave, jeg har med mig og de skal bruges til at hjælpe andre mennesker med at finde deres sjælspotentiale, hjælpe andre med at vokse og stå i deres eget lys. Og det kan jeg ikke når jeg selv roder rundt og ikke tager ansvar for min egen sensitivitet.


Nogle af de valg, jeg har taget


  • Jeg arbejder hjemmefra, så jeg selv kan strukturere min arbejdstid og så jeg ikke bliver forstyrret af andres energier og kan fokusere på at være en ren kanal for mine klienter.

  • Jeg har meget få, men nære relationer. Til gengæld har jeg et meget rigt indre liv - jeg elsker at være alene med mine egne tanker og så er jeg omgivet af så megen kærlighed i min lille familie.

  • Jeg har for år tilbage slukket for nyhedsstrømmen på både TV og sociale medier - og ja, jeg ser og hører på mærkværdigvis altid, hvis der er noget, jeg skal forholde mig til.

  • Jeg deltager ikke i sociale aktiviteter to dage i træk - og når jeg gør, så bliver jeg basket af de vildeste sociale tømmermænd. Hvilket ofte også sker, hvis det sociale arrangement varer mere end 2-3 timer - alt efter hvilke mennesker og omgivelser, jeg befinder mig i.

  • Jeg spiser vegetarisk og laver det meste af det mad, vi spiser fra bunden af friske, økologisk råvarer - gerne dyrket så tæt på vores hjem som muligt. Det er en udfordring, som jeg håber bliver lettere tilgængelig i fremtiden.

  • Og meget mere

Min mission er at hjælpe særligt sensitive mennesker med at finde deres sjælspotentiale - den dybere mening med livet og derfor stiller jeg mig frem gang på gang og deler brudstykker af min egen historie og min egen vej til at finde mening. I et håb om at mine erfaringer og mine knubs kan give dig indsigter og værktøjer til at din færd bliver bare lidt nemmere.


Sensitive og ydmyge kram

Allberte Sofia Dalgaard 🌿
123 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page