top of page
  • Forfatters billedeAllberte Sofia Dalgaard

RELATIONER - et overflødighedshorn af vækstmuligheder

Vi kan ikke leve uden relationer - vores relationer skaber vores virkelighed.

Relationer kan være opbyggende, kærlige og trygge og relationer kan være det absolut modsatte.


Det er i vores relationer, at vi har den største mulighed for at lære og vokse. Det vi oplever i vores relationer sætter dybe spor i vores krop & sjæl.


Relationer bringer os det overflødighedshorn af oplevelser - alle de gode og alle de ubehageligt gode. De bånd, vi skaber mellem hinanden kan til tider være dybt traumatiserende og skabe smerte, sorg og et væld af andre stærke følelser.


Alle følelserne - 420 af dem har jeg listet op, som et værdifuldt redskab til at spore os præcist ind på, hvilken eller hvilke følelse(r), vi skal arbejde med hos den enkelte klient.


Bliver følelserne og de traumatiserende oplevelser gemt væk, skaber det stagnation i kroppen, som med tiden kan vise sig som sygdom.
Når vi tænker på relationer, så tænker vi oftest på den mellem os mennesker eller vores kæledyr, men i virkeligheden indgår vi i relationer i alle dele af vores virkelighed. Vi er alle en del af en helhed - alle energetisk forbundne - og alle en vigtig brik i det store puslespil.


Vi har også en relation til vores krop og i kroppen er organer, meridianer, muskler mm. forbundne i et relationelt samspil. Det er fx derfor, jeg højst sandsynligt behandler din psoas-muskel og dine nyrer, hvis du kommer med kæbespændinger. Psoasmusklen som er placeret i bækkenet og lændeområdet samarbejder med Masseter-musklen i kæben - hvor i øvrigt, mange af vores traumer sidder. Nyrerne har et samspil med Psoasmusklen og nyrerne er også tæt forbundet med vores ører og har du spændinger på den indvendige side af foden, så kunne det meget vel hænge sammen med nyremeridianen. Og sådan kunne jeg fortætte min rejse rundt i kroppen. Alt hænger sammen og påvirker hinanden.


Alt kommunikerer med hinanden og er i relation med hinanden. Jeg elsker det her citat af Bateson om kommunikation.

"Man kan ikke ikke-kommunikere"

// Allberte Sofia Dalgaard, Kropsterapeut, Kinesiolog og relationsekspert


Lyst til at lære mere, så lyt med i denne video


99 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page