top of page
  • Forfatters billedeAllberte Sofia Dalgaard

Sund i krop & sjæl

Sund i krop og sjæl

22. SEPTEMBER 2015


Sidst jeg skrev et blogindlæg var det sommerferie. Nu er sommeren gået på hæld og jeg hygger mig indenfor med stearinlys, mens jeg arbejder videre på at blive sund i krop og sjæl. Jeg er godt på vej. Kan du huske, at jeg fortalte om mit 3 måneders projekt med fuld fokus på mig og at jeg nu tog fat på 3 måneder mere med fokus på at få mere energi. Der er sket rigtig meget siden og jeg har netop meddelt sagsbehandler, at jeg er klar til at komme i gang med erhvervsrettede aktiviteter. Wuhuuu, det er fedt. Endelig – efter snart 2 års sygemelding og en daglig kamp for at overleve. Nu overlever jeg ikke kun – nu lever jeg også <3


En af mine projekter har været at komme afsted til en social aktivitet én gang om ugen med nye mennesker. Jeg valgte i foråret at melde mig til uddannelse som fysiurgisk massør på Dansk Akademi for Kropsterapi i Åbyhøj. Grundene til at det blev den aktivitet var mange.


1. Jeg havde været til et åbent hus arrangement på akademiet og mødt en lang række af de behandlere, der er tilknyttet stedet og blev enormt inspireret i forhold til min egen rejse og heling.


2. Jeg mødte en tidligere kollega, som har taget uddannelsen til kropsterapeut på akademiet og er meget begejstret og i dag er en dygtig behandler.


3. Uddannelsen indeholder grundig teori om anatomi og fysiologi, som har gjort, at jeg har fået en større forståelse for hvordan krop og psyke hænger sammen.


4. Jeg elsker at bliver klogere og føler mig tryg i at tilegne mig viden.


5. Et lille hold – altså ikke for mange mennesker at forholde sig til


6. Uddannelsen indledes og afsluttes af Birthe Bugtrup, som er clairvoyant, healer og underviser i ny retning i livet. Hun har også undervejs hjulpet mig på vej. Blandt andet med at trække vejret helt ned i underlivet, hvor jeg ikke troede det var muligt.


7. Uddannelse løb over 20 uger – torsdag aften. Langstrakt forløb gav mit hoved mulighed for at kunne følge med hele vejen. Aftenkursus var oplagt, da en af mine depressionssymptomer er aftenvånde. Altså at jeg mærker et energiløft om aftenen, i de perioder hvor jeg er deprimeret.


8. Gratis massage


Jeg startede på uddannelsen med det ene formål at overvinde min sociale angst, få gang i hjernecellerne igen, få mere energi, få masser af massage, lære at massere familie og venner. Eksamen havde jeg tænkt mig at springe over, da min eksamensangst og tro på egne kundskaber spændte ben for det. Da tiden nærmede sig eksamen, så fik jeg alligevel mod på at gå til eksamen. Så det gjorde jeg og tænk engang, jeg bestod og fik endda ros for min kunnen. Så nu kan jeg kalde mig fysiurgisk massør. Jeg har brugt den sidste tid på at overveje hvilke muligheder, det giver mig i et fremtidigt arbejdsliv. Jeg har fået blod på tanden og kan mærke, at det er den alternative behandlingsvej, jeg skal gå. Det giver mig så meget glæde og energi at hjælpe andre mennesker på den måde. Da jeg stadig er sygemeldt en tid endnu, så øver jeg mig på venner og familie uden betaling. Men jeg kan mærke, at jeg er ved at finde min rette hylde, hvor jeg kan have et godt liv med balance mellem arbejde og fritid. Tænk engang at jeg tidligere troede, at det var mit lod i livet at skulle kæmpe hver dag og være psykisk ustabil. Ja, jeg troede, at det bare var sådan at være mig. I dag – ja, i dag ved jeg, at det ikke behøver at være sådan.


Det er måske den største erkendelse, jeg kommer til at gøre i dette liv.

57 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Commentaires


bottom of page