top of page

Jeg hedder Allberte Sofia Dalgaard

 

Jeg er født i 1981. Er gift med Benny og har sammen to skønne unger. Fredrik på 11 år og Josefine på 4 år. Vi bor i Malling lidt syd for Aarhus i et skønt hus med naturen lige uden for døren. Benny arbejder som uddannelseschef på Maskinmesterskolen i Aarhus.

Jeg er oprindeligt uddannet folkeskolelærer, men har siden 2013 uddannet mig til Komplementær Kropsterapeut RAB, Babyterapeut, Kinesiolog og Astrolog samt utallige kurser og studier i sundhed og spiritualitet. 

Hvorfor? Fordi livet for mig ikke altid har været så fuldstændig magisk, som jeg oplever det nu.

Jeg fik angst som 5-årig. Depressioner i forskellig grad siden tidlige teenage-år og diagnosen Colitis Ulcerosa (kronisk tyktarmsbetændelse) som 21-årig.

Desuden er jeg særligt sensitiv, men det var ikke noget, vi  vidste noget om dengang. Jeg vidste godt, jeg var anderledes, men det var bare noget, jeg skulle gemme langt væk. For tænk hvis andre opdagede, at jeg ikke var normal.

Jeg voksede op med en dyb oplevelse af, at jeg var helt forkert. Livet flaskede sig aldrig rigtig for mig. Jeg gemte mig væk, krøb langs gangene på skolen, åbnede sjældent munden og sagde min mening, spiste meget lidt, dagdrømte og følte, at hvis jeg havde været en hund, så var jeg blevet aflivet.

Jeg kæmpede for at leve og troede, at det var sådan, det var for mig. Min viljestyrke bragte mig til at gennemføre gymnasiet og blive folkeskolelærer. Og på et tidspunkt mødte jeg kærligheden i min mand og vi fik en søn. Men jeg kæmpede stadig og med et lille barn og en familie at tage hensyn til, så kollapsede jeg ikke bare en gang, men 3 gange. 3 lange, opslidende stresssygemeldinger fra mit lærerjob skulle der til, før jeg indså, at jeg måtte have hjælp. Desværre var mine erfaringer med sygehus og psykologer mildest talt rædsomme. Jeg havde tidligere søgt hjælp og blevet mødt med et "der er desværre ikke mere vi kan gøre. Du må nok lære at leve med det".

En dag væltede hele korthuset og jeg måtte endnu engang sygemeldes med stærke angstanfald, en dyb, dyb depression og tanker, der kun kredsede om, hvordan jeg kunne slippe ud af denne pine og ikke mindst fjerne den byrde fra min mand og søn, som jeg var blevet.

Jeg kom i behandling på Center for Selvmordsforebyggelse i Risskov. Her mødte jeg for første gang en psykolog - et menneske - som genkendte mine udfordringer og gav mig troen på, at jeg kunne blive rask. 

 

Jeg tog museskridt i starten mod helbredelse. Da min hjerne langsomt begyndte at vågne, slugte jeg alt, hvad den overhovedet kunne rumme af, materiale om depression, angst, tarmsygdomme, helbredelse, sundhed, tanker, livsglæde mm.

 

Min rejse til at blive sund i krop & sjæl blev sparket i gang. Siden har jeg taget mange afstikkere, men efterhånden har jeg fundet metoder, redskaber og små fifs, som virker og der kommer konstant nye til. Nogle bruger jeg dagligt. Andre tager jeg frem når angsten, depressionen, den kroniske sygdom stikker næsen for langt frem. De redskaber giver mig et fundament for at leve et liv i balance fyldt med glæde. Jeg ved, at jeg aldrig falder i hullet igen. Og jeg mærker forbedringer hele tiden. Nogen gange må jeg knibe mig selv i armen for at tro, at det er sandt, at livet også kan være sådan for mig.

Jeg blev mor igen i 2016 til en lille pige, noget jeg aldrig havde troet skulle ske. Jeg brugte en stor del af min barsel til at finde mit livsformål.  Meningen bag al den lidelse. 

Mit livsformål er at sprede kærlighed i verden med budskabet om naturlig helbredelse og en dybere mening med livet. Jeg kender vejen, omvejene og stopskiltene, så jeg kan guide andre i deres proces.

I dag hjælper jeg babyer og deres forældre til den bedste start på livet, børn og unge til at trives i en verden fyldt med krav og forventninger og voksne med at forvandle deres smerter og traumer til værdifuld visdom og indre styrke.

Jeg benytter mig af Komplementær Kropsterapi, Kinesiologi, særlige babyteknikker, samtaleterapi, astrologi og spirituel vejledning. Mine behandlinger består af en blanding af samtale og behandling og tager udgangspunkt i dig. Jeg lægger altid en plan forinden behandlingen og justerer undervejs, som jeg mærker, hvilke teknikker, der virker bedst på dig.

Baggrund i korte træk

 • Folkeskolelærer - professionsbachelor i Dansk, matematik, samfundsfag og billedkunst fra Aarhus lærerseminarium

 • Medarbejder ved projekt "Brug for alle" - Aarhus kommune kontanthjælpsmodtagere match 3

 • Lærererfaring fra Richmond, Virginia, USA - i de fattigste kvarterer

 • 1.modul af diplomuddannelsen "Uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning" fra VIA university college, Aarhus

 • Lægeeksamineret fysiurgisk massør hos Dansk akademi for Kropsterapi

 • Lægeeksamineret Komplementær Kropsterapeut hos Dansk akademi for Kropsterapi - herunder babyterapi, kinesiologi, øreakupunktur, organmassage, zoneterapi, akupressur, Bachs blomstermedicin, RESET(kæbespændinger), bindevævsmassage(cupping), Kranio-sakralterapi (KST), mobilisering af bækken, ryg og nakke og triggerpunkter

 • Babyterapi, akupressur og energiterapi hos Katrine Birk

 • Kinergetics Practioner uddannet hos Birgit Kruse Nielsen og grundlægger af Kinergetics Philip Rafferty, sommer 2018

 • RAB-godkendt behandler august 2019

 • Kostvejleder maj 2020 hos Nordic College of Natural Medicine

 • Touch for Health juni 2020

 • REIKI terapeut september 2020

 • Meridiankursus - akupunktur uden nåle 2021

 • Shamanic astrology mystery School - studerende med start januar 2021

 • Allergica vejleder og forhandler marts 2021

 • Skolen for Bevidstheds Astrologi v/ astrolog Camille Steenstrup - studerende siden august 2022 

 • Efteruddannelse ved Kropsteraputisk Institut efterår 2023

bottom of page