top of page
  • Forfatters billedeAllberte Sofia Dalgaard

LEVEREGLER del 2


23. FEBRUAR 2015


I sidste blogindlæg skrev jeg om de leveregler, som ligger til grund for vores handlinger. Nogle er positive og værdifulde, andre er negative og underminerende for os. Det var de sidste, jeg koncentrerede mig om. De negative, uhensigtsmæssige, nedbrydende og ødelæggende leveregler, som ofte ligger ubevidste i vores sind. Det er dem, vi er interesseret i at få frem i lyset, så vi med vores voksne hjerne kan ændre og navigere i forhold til den bevidsthed. Jeg gav selv nogle eksempler på mine negative leveregler. Nogle af dem som jeg har arbejdet bevidst med og stadig arbejder med. Jeg spurgte til jeres negative leveregler. Det kræver ofte noget at finde dem frem. Det kan være frugtbart at tale om det med en fortrolig. De der er tæt på os er ofte mere bevidst om vores ubevidste leveregler, end vi selv er. Jeg har samlet en liste af eksempler til at sætte tankerne i gang-

Jeg skal være afholdt af alle
Jeg bør gøre alting perfekt
Enten har jeg 100% succes, eller også er jeg en fiasko
Hvis jeg ikke er enig med andre, så vil de ikke kunne lide mig
Jeg bør altid være nyttig
Hvis jeg ikke klarer alting selv, så er jeg svag
Folk vil tænke dårligt om mig, hvis jeg begår fejl
Man bør forberede sig på det værste, ellers bliver man skuffet
Jeg bør være i stand til at gøre alle tilfredse
Jeg bør altid have kontrol over mine følelser
Hvis nogen er uenig med mig, så betyder det, at vedkommende ikke kan lide mig
Hvis andre finder ud af, hvordan jeg i virkeligheden er, vil de ikke kunne lide mig
Andre vil afvise mig, hvis de kender mine svagheder
Jeg bør være i stand til at løse mine problemer hurtigt og uden for meget besvær


Når de uhensigtsmæssige leveregler er identificeret, så kan det fortsatte arbejde være at spørge:

Hvorfor skal du….?

Eks. Hvorfor skal du altid være perfekt?


Hvad sker der, hvis du lader være …?

Eks. Hvad sker der, hvis du lader være med at være perfekt?


Hvorfor må du ikke …?

Eks. Hvorfor må du ikke lave fejl?God arbejdslyst med at få ryddet ud i dine uhensigtsmæssige leveregler :-)

22 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

תגובות


bottom of page