top of page
  • Forfatters billedeAllberte Sofia Dalgaard

Mindful motion


30. SEPTEMBER 2015


Mindful motion – er der noget der hedder det?

Det er i hvert fald den form for motion, som jeg har gjort til min. Jeg har tidligere stæset afsted i høj fart på løbesko, på landevejscyklen, mountainbiken, i sportshallen, i fitnesscenteret. Ja, vel det kan også være sjovt, når der kommer rigtig meget fart på. Og jeg udelukker heller ikke, at jeg vil dyrke en af ovenstående discipliner i fremtiden i større eller mindre omfang. Men det bliver uden stæsen.


Jeg har gjort op med min trang til at fare afsted, måle alting, presse mig selv lidt hårdere. Så når jeg motionerer i dag lader jeg mobiltelefon, diverse apps, skridttæller og pulsur blive hjemme. Jeg tager løbetøj og løbesko på og går – uden musik og uden andre mål end at gå og være. Det er så fantastisk befriende og opløftende. Jeg nyder det så meget og jeg smiler til folk, jeg kommer forbi og siger hej. Hvor langt jeg går eller hvor jeg går hen, det bestemmer mine ben. Jeg tager bare et skridt af gangen i det tempo, som jeg finder rart. Det er sådan ca. 6 km. i timen i snit (ja, jeg har lige målt det et par gange. For nysgerrighedens skyld :-)) Og så går jeg ellers og lader tankerne flyde frit.


Mit yndlingssted som jeg altid går omkring og nogen dage 2 gange ligger en spytklat fra mit hjem. Det er en skøn sø, som er fuld af liv og lige nu er der 7 svaner. To hanner, 1 hun og 4 store unger. Ungerne har jeg fulgt lige siden de kom til i foråret.


Sammen med sønnen og manden er det ofte cyklen, der kommer i brug og så cykler vi afsted på eventyr, som den 6-årige siger. Vi lader skæbnen og det næste sving bestemme om vi skal forbi den ene eller den anden legeplads.


Jeg tror på, at min krop fortæller mig, hvad jeg har brug for. Derfor har jeg ikke længere brug for at tracke mine skridt eller poste på facebook, at jeg har været ude at løbe eller i fitnesscenter. Jeg ved, at min krop har godt af at gå og få frisk luft hver dag. Så det gør jeg i forskellige former – alt efter hvordan det passer ind.


Det er med til at holde depressionen for døren og jeg kan tydeligt mærke, at det er angstdæmpende. Skal jeg til et socialt arrangement med mange mennesker eller lignende, der kan tricke min angst, så sørger jeg for at få gået en mindful tur inden. Det får mig ned i kroppen og væk fra frygten.

35 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page