top of page
  • Allberte Sofia Dalgaard

SELFLOVE - KUNSTEN AT ELSKE SIG SELV 🌸

Selflove - at elske sig selv klinger hult eller egoistisk for mange mennesker. Ja, på dansk har vi ikke en engang et rigtig godt ord for det - selvkærlighed - Selflove glider bare ligesom lidt bedre på tungen.

Hvad er kærlighed og særligt kærlighed til dig selv. Det er det, vi skal dykke ned i i dag. Vi tager et lille spadestik i et omfattende emne og ser, hvor det bringer os hen. Velkommen til 🌸


Vi starter med en øvelse 🌱


Jeg taler ofte om at sende kærlighed til din egen krop og opfordrer alle til at sende kærlighed og ilt til deres celler og organer.HELT SIMPEL OPSKRIFT


1) Plant dine fødder godt i jorden eller gulvet (alt efter hvor du er 😊) og tag 3 dybe vejrtrækninger.


2) Spørg din krop “Hvor har du brug for heling?” eller helt simpelt mærk efter, hvor du har smerter eller spændinger.

3) Placer din hånd på området - evt. den anden hånd bagved, hvis det kan lade sig gøre, så du laver en slags ”sandwich”.

4) Mærk varmen der spreder sig fra dine hænder til området og send kærlige tanker til området, som hvis det var dit barn, der havde brug for et kram eller anden omsorg.

5) Fortsæt i nogle minutter til du mærker en forløsning.


6) Har du kroniske smerter eller er området et tilbagevendende problem, så udfør gerne denne øvelse flere gange om dagen - jeg lover dig, det kan udføre mirakler. Du kan evt. sende kærlighed til din krop, mens du læser videre 😊Kærlighed som vejen til højere bevidsthed og heling 🌸


Min egen erfaring er at kærlighed - og selvkærlighed - er vejen til heling. Kærlighed er den absolutte modsætning til angst. Angsten som er vores ven, når vi står i en farlig situation, men som kan være altødelæggende og selvdestruerende, når den sniger sig ind i vores hverdag og tipper vores indre kompas mellem hvad vi rationelt og objektivt skal frygte og ikke frygte.


Vores samfund er mere og mere gennemsyret af angst - og de fleste menneskers største angst er angsten for at dø. På den måde kan vi helt glemme at leve - bare af skræk for, at vi kan dø af det. Vi stopper med at trække vejret ned i maven og give vores celler ilt og liv til at trives og regenere nye, raske, livskraftige celler. Angsten og frygten får vores krop til at stagnere og vores hjerner til at handle ud fra reptilhjernen. Den logiske sans og flowet i vores krop bliver sat i fængsel. Vi stopper simpelthen med at leve fuldt ud i frygten for at dø.


Hvis angsten får lov at blive en fast følgesvend i dit liv, så skaber den flere og flere stagnationer og blokeringer i din krop, som fører til alvorlige sygdomme. Angst og frygt æder mennesker op.

Jeg ved det, for jeg har set det så mange gange og jeg var selv ved at blive ædt op i indtil den dag, jeg besluttede mig for at begynde, at elske mig selv. Da vendte det - lige der begyndte angsten at slippe sit greb.


At lære at elske sig selv er vejen til højere bevidsthed - til heling og balance. Den universelle helingsfrekvens er kærlighed og taknemmelighed - det er den største kraft i universet 🌱


Og den største opgave, vi som menneskehed, står overfor lige nu - endnu vigtigere end nogensinde før er valget mellem


ANGST og FRYGT på den ene side & KÆRLIGHEDEN og FRIHEDEN på den anden side 🌈Når vi vælger kærligheden til os selv, så åbner vi mere og mere for vores hjerter og kommer hjem til sandheden om hvem, vi er. I den proces forstår vi, at der intet er at frygte. Da forstår vi, at vi er uendelige sjæle på rejse for at opleve og lære alle facetter af universet. Vi forstår, at vi alle er en del af helheden og at vi selv er skabere af vores virkelighed.

The world we have created is a product of our thinking 🤔. It cannot be changed without changing our thinking 🤔. Albert Einstein

I den kontekst kan vi lettere tilgive os selv og hinanden for vores uperfektheder og særheder. Med tilgivelsen kommer forståelsen og åbenheden for vores forskelligheder - at vi alle blot er på rejse for at opleve.

Vi er her for at opleve alle kontraster af livet. Det er igennem kontrasterne, at vi oplever alle facetter af livet - uden mørke intet lys. Og vi har alle hver især vores egen rejse, vores særlige opgave og læringsproces. Den oplevelse, du går igennem kan for en anden virke fuldstændig tåbelig og mærkelig, men vi kommer alle med hver vores lille brik og særlige blueprint.


Med dem forståelse kan vi sætte hinanden fri til at leve det liv, som vi hver især er kommet for at leve. I den verden findes ingen tvang, kontrol eller undertrykkelse af de basale menneskerettigheder. I den verden kan mennesker udleve deres største potentiale og deres dybeste passion.


Kære dig, den tid er nu, hvis vi selv vælger det.

Tak fordi du læste med 🙏

Med dem største kærlighed til dig

Allberte Sofia Dalgaard

I choose love 🌸

54 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page