top of page
  • Forfatters billedeAllberte Sofia Dalgaard

Selvhelbredelse


30. MARTS 2015


Selvhelbredelse. Helbred dig selv. Min hjerne har stadig svært ved helt at tro på, at jeg kan helbrede mig selv. Projektet er dog sat i søen og jeg begiver mig ud på åben sø med små tag fremad og et tilbage. Jeg har ikke helt lært at ro endnu. Men det skal nok komme. Jeg kan mærke det. Et tag af gangen. Med min nye indsigt og tro på, at jeg kan helbrede mig selv møder jeg konstant bekræftelser på, at det er sandt. Det er lidt ligesom, hvis du virkelig gerne vil være gravid. Det eneste du lægger mærke til er alle de gravide maver og barnevognene. De er alle steder. Det er altså ikke fordi, der er kommet flere gravide maver eller barnevogne. Forskellen er at din opmærksomhed er rettet mod det. Min opmærksomhed er i den grad rettet mod at helbrede mig selv. Jeg vil det så meget.


Jeg har drømme, store drømme, små drømme for fremtiden, for livet, for min lille familie. Så ja, jeg støder konstant på bekræftelser på, at jeg kan helbrede mig selv. Den seneste kom i morges, da jeg på min facebookprofil fik en opdatering fra Jette Harthimmer. Hun genpostede et blogindlæg, som hun skrev i 2013 og som jeg ikke før har læst. “Har du talt med dine celler? Din krop kan helbrede sig selv.” , hedder det. Yes, tænkte jeg, lige en motivationsbooster fra morgenstunden.


Jette Harthimmer bekræfter mig i min viden om celler og epigenitik, som jeg har skrevet om i tidligere blogindlæg.


Vi har 100 billioner celler i kroppen. Hver eneste af de celler indeholder ALT. De er hver især i stand til at varetage min krops funktioner samt opretholde sit eget liv. Ja, cellerne er endda i stand til at kommunikere med hinanden og samle sig i store samfund (det vi kalder væv eller den endnu større organisation; organer) og samarbejde upåklageligt om en given opgave, fx at trække vejret for dig. De er jo helt vidunderlige, imponerende og fascinerende sådanne celler.


Disse celler lever i det miljø, som du skaber for dem. Det er altså dig, der sætter rammerne for hvor godt, dine celler trives. Giver du dem den gode ernæring, tænker du positive tanker, får du frisk luft og rørt musklerne, trækker du vejret helt ned i maven og er du afslappet og i balance, ja så skaber du det bedste miljø for dine celler og de bedste arbejdsbetingelser.


Jeg tænker på mine celler, som små individer, som jeg har ansvaret for. Det kan godt være, at jeg kan være virkelig hård ved mig selv. Banke mig selv oven i hovedet med min egen utilstrækkelighed. Men når jeg så kommer til at tænke på, at det ikke bare er mig, jeg tæsker løs på, men også alle de små uskyldige celler. Ja, så er det altså nemmere for mig, flinkeskolepigen, at tale pænt til mig selv og behandle min krop sundt. Det er som om, at det der med at tale pænt til andre og behandle andre med respekt er meget nemmere. Og ja, strategien virker for mig og på den måde er det jo ren win-win.


Vidste du i øvrigt at 98 % af dine celler udskiftes eller fornys på 1 år. Jeg vidste det ikke, før jeg læste Jette Harthimmers blogindlæg i morges. Det giver jo et helt andet perspektiv. 1 år. Tænk engang hvilke muligheder, det giver. Det motiverer mig endnu mere til at skabe et sundt og smukt miljø for mine celler.


Tænk sig engang, hvad det ikke kan udvikle sig til. Jeg bliver sådan en flyvende, veltrænet superwoman om et år. Der er selvfølgelig bare lige den hage, at jeg ikke styrer det hele 100%. Der er jo min underbevidsthed, som styrer 95% af mine tanker. I min underbevidsthed ligger nogle gamle, grimme og destruktive programmer, som jeg stædigt forsøger at ændre. Det gøres ikke på et år. Så den flyvende, superveltrænede superwoman må I vente lidt med at få at se. Måske bliver jeg en flyvende farmor engang


Her til sidst smider jeg lige Jette Harthimmers gode råd om sund livsstil, som hun har fra læge Claus Hancke (og mine egne bemærkninger i parentes):

* Væk med tobakken. (tjek – har aldrig været ryger) * Gå en tur hver dag. (næsten tjek) * Hold din ungdomsvægt. (tjek) * Drik 2 liter vand / te dagligt. (hmm… den kan jeg godt gøre bedre) * Spis 1/2 – 1 kg frugt og grønt. (næsten tjek) * Nedsæt sukkerforbruget.(tjek) * Ingen margarine, chips eller pommes fritter.(tjek) * Brug smør og olivenolie.(tjek) * Undgå industrimad.(tjek) * Spis gerne æg.(tjek) * Køb økologisk.(næsten tjek – vil gerne købe endnu mere) * Højst 2 genstande dagligt.(tjek – drikker aldrig alkohol) * Tag et ordentligt tilskud af bioantioxidanter med selen, folinsyre, vitamin C, D, E samt fiskeolie.(tjek)

38 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page