top of page
  • Forfatters billedeAllberte Sofia Dalgaard

Dine intelligente celler

Opdateret: 1. maj 2020

Bruce Lipton, forsker i epigenetik og forfatter til blandt andet bogen "Intelligente celler" har netop besøgt Danmark. Desværre var jeg ikke med til hans udsolgte event med 1700 deltagere.

Men det fik mig til at dykke ned i mine gamle blogindlæg, som ikke længere er offentligt tilgængelige - måske jeg skal udgive nogen af dem igen?

Jeg skrev et - faktisk to blogindlæg om bogen i 2015 efter at have speedlæst mig igennem den.


Hvis du ikke har læst bogen og er nysgerrig, så læs med her, hvor jeg giver et lille indblik i bogens budskaber. God fornøjelse :-)Intelligente celler

10. MARTS 2015


Jeg er i næsegrus beundring over Bruce Liptons bog “Intelligente celler”, som jeg netop har læst. Efter at have skrevet om leveregler, unaturlig træthed og tilgivelse faldt jeg over denne bog af Bruce Lipton på biblioteket. Jeg slugte den i løbet af en weekend, hvor jeg havde en hel lørdag alene hjemme. Jeg havde hørt om Bruce Lipton i en anden sammenhæng, hvor budskabet lød noget i retning af, at de gener vi fødes med ikke nødvendigvis er de gener, vi dør med. Dette budskab gjorde mig nysgerrig. Jeg som har levet efter en deterministisk tankegang om mine egne gener. Jeg var jo bare sådan en mærkelig skabning, som for alt i verden skulle gemme mine særheder langt væk. Og i øvrigt så var jeg overbevist om, at havde jeg været en hund, ja, så var jeg for længst blevet aflivet. Det var sådan, det var og det måtte jeg bare lære at leve med. Denne overbevisning er nok den vigtigste årsag til at jeg gik i årevis med store psykiske problemer uden at søge den rette hjælp.Bruce Lipton er cellebiolog og har forsket i epigenetik i mere end 20 år. Hans forskning viser, at vores gener og dna ikke styrer vores liv, men at vores dna bliver styret af signaler uden for cellen, altså af det indre miljø, vi skaber i vores krop; herunder vores positive og negative tanker. Vi er altså ikke et offer for vores gener. Under 2% af verdens sygdomme er i følge Bruce Lipton knyttet til et enkelt defekt gen. Alle andre sygdomme kan være tilknyttet et gen, men noget skal aktivere sygdommen. Vi kan altså være disponerede for forskellige sygdomme, men noget i vores miljø skal aktivere, at denne går i udbrud.Bruce Lipton har ved studier af celler fundet frem til, at det ikke er cellekernen (som tidligere antaget), men cellemembranen, der er den sande hjerne bag cellernes funktion. Celler er intelligente og i stand til at lære, tilpasse sig og samarbejde. Cellen kan simpelthen overleve uden cellekernen i en rum tid inden den har behov for at reproducere sig selv. Cellekernen derimod dør, straks den ikke længere har en cellemembran. Bruce Lipton forklarer, at cellemembranen strukturelt og funktionelt ligner en computerchip. De kan begge 2 programmeres. Denne viden lægger således kontrollen med vores liv i hænderne på os selv. Vidunderligt og skræmmende på samme tid. Det åbner så mange muligheder, men giver os også et ubehageligt ansvar for det, der ikke fungerer i vores liv.


Dine overbevisninger bliver til dine tanker. Dine tanker bliver til dine ord. Dine ord bliver til dine handlinger. Dine handlinger bliver til dine vaner. Dine vaner bliver til dine værdier. Dine værdier bliver til din skæbne. Mahatma GandhiKvantefysikken har fundet frem til at universet består af energi. De fleste af os kan tilslutte os termodynamikkens første hovedsætning, som lyder:


Bruce Lipton beskriver, at frekvensen af energibølger kan ændre et atoms fysiske og kemiske egenskaber på samme måde som fysiske signaler (fx hormoner). Derfor antager han, at det er muligt at skræddersy energibølger, som kan fungere på samme måde som traditionel medicin. Når vi benytter traditionel, kemisk fremstillet medicin lægger vi låg på kroppens symptomer. Dermed kan vi for en stund belejligt fralægge os ansvaret og holde et såkaldt frikvarter. Med det miljø vi skaber i kroppen gennem, tankerne, kosten og motionen kan vi helbrede os selv eller de dele af os, som vi ikke helt har ødelagt.


Bruce Lipton mener, at placeboeffekten er et vidnesbyrd på kroppens og sindets helbredelse. Studier har vist, at vores opfattelser påvirker vores adfærd og krop – uafhængigt af om opfattelsen er sand eller usand. Men hvorfor tænker vi så ikke bare positivt? Hvad er det der forhindrer os i at skabe et udelukkende sundt miljø for vores celler?


Vi kan med vores bevidste sind tænke alle de positive tanker, som vi vil, men det ubevidste sind har enorm magt. Det er kroppens harddisk, som kan programmeres og indeholder vores livs oplevelser. Undersøgelser har vist at det bevidste sind tolker 40 stimuli fra omgivelserne i sekundet. Men hold nu fast … det ubevidste sind tolker 20.000.000 stimuli fra omgivelserne pr. sekund. Der er altså ingen tvivl om at det ubevidste sind har magt til at undergrave det bevidste sind. Det menes, at vi fra 0-6 års alderen har en bevidsthed, der endnu ikke er udviklet i en sådan grad, at vi kan tage kritisk stilling til de informationer/ stimuli, som vi modtager. Derfor bliver disse informationer optaget og lagret som absolutte sandheder. Sandheder der påvirker os gennem resten af livet medmindre, vi aktivt tager livtag med dem. Derfor er den største forhindring, for at vores drømme kan realiseres, begrænsninger, som er programmeret i vores underbevidsthed. Så skal vi helbrede os selv, så skal vi tage livtag med vores underbevidste programmer. Vi skal aktivt arbejde med at ændre disse programmer. Og det tager tid. Laaaang tid.


Bruce Lipton slår fast, at vi ikke kan bebrejde os selv eller vores forældre de ting, der ikke er lykkes i vores liv eller vores børns liv. Vi kan først nu, hvor vi er blevet bevist om disse mekanismer tage et personligt ansvar.


Har du fået lyst til at læse mere, så hedder bogen Bruce H.Lipton “Intelligente celler”.

228 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page